With Love Band

The With Love Band’ is een blaaskapel van 14 enthousiaste blazers en slagwerkers. De band komt uit het pittoreske Westfriese ‘De Weere’ en het repertoire is het beste te omschrijven als ‘allround blaaspop’. Dit houdt in dat bijna alles waar de ‘feestende westfries’ muzikaal behoefte aan heeft gespeeld kan worden. Van ‘Rock around the Clock’ tot Jan Smit, van ‘Tulpen uit Amsterdam” tot K3, van Carnaval de Paris tot de meest uiteenlopende versies van La La La La…………………… 

Uiteraard wordt alles gespeeld in de typische ‘with-love style’.

 

De oorsprong van de band vond jaren geleden plaats in een witlofschuur. 
De voorzitter van de plaatselijke (net opgerichte) carnavalsvereniging vroeg aan een lid van de plaatselijke fanfare of hij een kapel wilde vormen voor het carnaval. 
Tijdens het snijden van de witlof (toen nog niet op water) stelde de tuinder en tevens ‘pistonblazer’ zijn kapel in gedachten samen. Diverse mede-witloftelers werden gevraagd en zo ontstond boerenkapel ‘De Witlofbouwers’. 
Jaren heeft de ‘boerenkapel’ menig carnavalsfeest en andere boerenfeesten tot een succes gemaakt.

Wegens marketingtechnische redenen is de naam van de blaaskapel jaren terug omgedoopt tot de ‘With Love Band’. De nieuwe naamgeving past beter bij de huidige tijdgeest en doet vermoeden dat de band met zijn tijd meegaat. Een andere reden is dat er geen witlofteler meer in de band speelt. Daarna is ook het kleurrijke tenue aangemeten waar de kapel bekend om staat.

De ‘With Love Band’ treedt nog steeds op tijdens het jaarlijkse carnaval. Daarnaast worden ook andere festiviteiten opgeluisterd zoals dorps- en stadsfeesten, familiefeesten, sportactiviteiten e.a. Bekend is de kapel van optredens bij o.a. carnaval in De Weere, dam tot damloop, opening zwembaden / tentoonstellingen, opluisteren van (familie) feesten, opluisteren corso’s etc.

Deze Weerese Witlof muzikanten houden van muziek maken en gezelligheid.

Voor meer informatie over de ‘With Love Band’ kunt u terecht bij Bart Sneek. 
Mail naar info@withloveband.nl of kijk op https://www.facebook.com/wlbdeweere.

 

WAF!! With Love Band……………….altijd feest!