Bart Koning (1967) kwam op jonge leeftijd met de Limburgse blaas- en slagwerkmuziek in aanraking. Uiteindelijk koos hij ervoor om slagwerk te gaan studeren in Amsterdam aan het Sweelinkconservatorium bij o.a. Jan Pustjens, Jan Labordus, Peter Prommel en Jim Gordon.

De blaas- en slagwerkmuziek hebben tijdens zijn studie altijd een voorname rol gespeeld en daarom heeft hij in Hilversum nog Harmonie- en fanfare-directie gestudeerd bij Gerrit Fokkema. Al tijdens zijn studie dirigeerde hij vooraanstaande slagwerkgroepen, waaronder de slagwerkgroep van Bovenkerk en die van Pernis, waar hij in het verleden grote successen mee heeft behaald. Het aantal blaasorkesten, dat hij dirigeerde,  nam echter snel toe en op dit moment dirigeert hij Christelijke Muziekvereniging "Crescendo", Oostzaan ( v.a. 1998), Breez' Harmony Breezand (vanaf 1-1-2015), Harmonie "Crescendo", Medemblik ( v.a. 2008) en sinds 11 maart 2011 fanfare "Crescendo", De Weere.

Naast het dirigeren werkt hij als slagwerkinstructeur en is hij slagwerkdocent bij veel verenigingen in West-Friesland en thuis.

Als freelance-slagwerker/dirigent probeert hij nieuwe verrassende uitdagingen op te zoeken. Zo heeft hij o.a. met het percussie-ensemble van de Douane Harmonie een kindervoorstelling gemaakt, die al in vele basisscholen is opgevoerd. Met "Crescendo", Oostzaan ging hij in een combinatie aan met een accordeonorkest, een organist, Musical vereniging "Bel Canto", Tony Neef en maakte hij een hele voorstelling met dansschool “Lekker stijldansen” . Met "Niedorps Fanfare" organiseerde hij het 'Dot-Event'. Een mega-muziekspectakel waar o.a. werd samengewerkt met een DJ, een rapper, een djembegroep, een steelband en plaatselijk en landelijk bekende artiesten zoals Danny de Munck, Bastiaan Ragas en Karin Bloemen.

 

Met veel plezier denk hij terug aan de concerten met "CRESCENDO", De Weere in de landbouwloods van de familie Konijn met zangers/zangeressen en combo uit eigen dorp. In het 2012 het Rockconcert en in 2015 “CRESCENDO houdt van Holland” en tevens ons jubileumconcert in Weense stijl in Dorpshuis "De Vang", te Benningbroek.